Óvoda tervezése
Tervezési terület:  Bakonysárkány
Tervezés éve:       2019
Projekt állapota:   Kivitelezés előkészítése

Bakonysárkány központjában, a kultúrház telkére óvodaépület tervezésére kaptunk megbízást a helyi önkormányzattól. A terület minimális lejtést mutat déli irányban, szűk környezetében főként családi házak találhatóak, de szomszédnak tekinthető a községháza és a temető is.
A falusias környezetbe egy nagy alapterületű épület illeszkedését több, kisebb tömbbel igyekeztünk teljesíteni. Így összesen 3 traktusra osztottuk az épületet: két nyeregtetős kubusra és az azokat összekötő lapostetős közlekedő térre. Utóbbit két átrium segítségével tettük világossá és szellőssé.
Az óvodaépület megfelelő funkcionális kialakításnál a tiszta alaprajzi szervezésre törekedtünk. A középső közlekedőtől délnyugatra helyeztük el a csoportszobákat, a hozzájuk tartozó mosdókkal együtt. A közlekedő északkeleti oldalára került tömeg megegyezik a csoportszobákéval, itt kerültek elhelyezésre a további kiegészítő funkciók.

BS_ovi_Photo - 1
BS_ovi_Photo - 2
BS_ovi_Photo - 3
BS_ovi_Photo - 4
BS_ovi_Photo - 5
BS_ovi_Photo - 6
BS_ovi_Photo - 9